Slaapkamer

Het lekkerste beddengoed voor in de winter

Kruip jij na een koude winterdag ook zo graag lekker weg in je bed? Dan weet jij als geen andere hoe zalig lekker warm beddengoed kan zijn. Wij bekeken voor jou het mooiste beddengoed van Slaaptextiel.nl en kozen er enkele uit voor de komende winter. We zetten een aantal soorten even op een rijtje. Laat je inspireren voor deze winter.

Katoen of linnen in de winter? Enkel voor warmbloedigen

Beddengoed van linnen of van 100% vlak geweven katoen is ideaal voor de zomer. In de winter kunnen dergelijke lakens en dekbedovertrek koud aanvoelen, ook al heb je een goed verwarmde slaapkamer. Katoen of linnen is enkel aan te raden voor mensen die het (bijna) nooit koud hebben of die zelfs regelmatig zweten ‘s nachts.

Flanel: de klassieker voor koude winternachten

Een dekbedovertrek van flanel is gewoon zalig. Flanel kan zowel uit katoen bestaan als uit een mengeling van katoen en kunststof. Flanel is een stof die ruw geweven is. Door de dikte is het goed isolerend, wat je een heerlijk gevoel geeft. Het voelt ook lekker zacht aan. Ondanks de dikte ademt flanel vrij goed zodat je bed toch voldoende verlucht wordt.

Jersey: het comfort van gebreide stof

Jersey is gebreide katoen of een mengeling van katoen en kunststof. Daardoor is het dikker dan vlak geweven katoen en het is ook rekbaar. Vooral voor hoeslakens is dit ideaal. Het sluit perfect rond je matras en het voelt heerlijk zacht en warm aan. Samen met een dekbedovertrek in jersey lig je helemaal ingeduffeld.

Microfibre: de nieuwe ontdekking voor beddengoed

Microfibre wordt nog niet zo heel lang gebruikt voor lakens of dekbedovertrekken, maar het heeft zijn capaciteiten vast en zeker al bewezen. Het is vochtregulerend, zacht, soepel en het kreukt niet. Het is bovendien heel sterk.

In elke stof het gepaste beddengoed voor jou

Al deze stoffen zijn te verkrijgen in alle mogelijke ontwerpen. Hierdoor kun je voor om het even welke stijl het geschikte beddengoed vinden. Strakke prints voor een modern huis, klassieke uitvoeringen voor je landelijke of traditionele woning, romantisch, stoer, discreet of retro: het kan allemaal. Maak het deze winter lekker gezellig, stijlvol en vooral warm in je bed, dan wordt het echt genieten.