Lekker wonen

Gemak in de keuken: Quooker


Hoe simpel zou het zijn om direct een kopje thee te kunnen zetten of om zonder te wachten een Cup-a-Soup klaar te maken? Ook als je heel weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten is de Quooker een uitkomst. Je vult de pan direct met kokend water waardoor je de groente meteen kan koken. Deze en nog veel meer handige voordelen haal je in huis als je de Quooker koopt.

Nederlands

Quooker is een Nederlands familiebedrijf en is flink aan het groeien. Door een verdubbeling van de bedrijfsruimte van Quooker is de productiecapaciteit verdrievoudigd. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren acht omliggende bedrijfspanden opgekocht waar nu voor bijna 6000 m² aan nieuwe bedrijfsruimte gemaakt is. Hiermee wil Quooker in ieder geval de komende vijf jaar vooruit kunnen. Afgelopen maandag is het nieuwe pand geopend in aanwezigheid van minister van Economische Zaken Henk Kamp.

Het product Quooker

In 2016 wordt er verwacht dat de omzet gaat stijgen naar 64 miljoen euro, waar dit in 2013 nog 32 miljoen euro was. Bij deze omzet hoort een afzet van 85.000 kokendwaterkranen.

Hoewel de kraan het onderdeel is wat iedereen kent van de Quooker zit de uitvinding eigenlijk in het vat onderin het gootsteenkastje. Water van 110 ◦C zit in een boiler en vanwege de druk kookt het niet. Als het water uit de kraan komt begint het pas te koken.

Energie en duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor het bedrijf uit Ridderkerk. Op het pand zijn 900 zonnepanelen geïnstalleerd die meer energie opleveren dan nodig is voor de productie van de kokendwaterkranen. De rest van deze energie wordt dus weer teruggeleverd aan het energienet. Niet alleen door de zonnepanelen laat Quooker zien dat duurzaamheid belangrijk is. Ook maken ze gebruik van Lederlichting en een slimme klimaatbeheersing, wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid van het pand.

Het bedrijf zegt zelf ook dat de kokendwaterkraan energiebesparend is ten opzichte van het koken van water in bijvoorbeeld een waterkoker. Als dit het geval is kan de Quooker, ondanks een flinke investering, geld besparen op je energierekening. Het is nog maar de vraag of dit ook echt de realiteit is. Hoe je wel met zekerheid geld op je energierekening kunt besparen is met EasySwitch.nl. EasySwitch is een vergelijker van energie, waar je binnen 2 minuten energie vergelijkt op basis van jouw persoonlijke gegevens. Het is mogelijk om te filteren op een aantal kenmerken voor het contract, zoals groene energie. Vergelijk de goedkoopste energieleveranciers en sluit het energiecontract af dat het best bij jouw situatie past.