Lekker wonen

Eetkamerstoel met of zonder armleuning?


Eetkamerstoelen vormen een belangrijk onderdeel in het interieur. Vaak is een eettafel het centrale punt in de woonkamer en daar omheen moeten daarom bijpassende eetkamerstoelen staan. Zo zal niet alleen de eettafel de blikvanger van de woonkamer worden, maar ook de bijpassende stoelen. Hoewel het design van eetkamerstoelen erg belangrijk kan zijn, zegt dit nog niet alles. Je kunt nog zulke mooie eetkamerstoelen aan je eettafel hebben staan, als ze niet lekker zitten, dan verliezen ze hun daadwerkelijke functie. Comfort is daarom een zeer belangrijk punt, want eetkamerstoelen worden doorgaans een hele dag door gebruikt. Armleuningen bepalen vaak in grote mate het comfort van een moderne eetkamerstoel.

Eetkamerstoel met leuning

Het is overduidelijk dat als mensen kiezen voor eetkamerstoelen met comfort, dat zij dan kiezen voor stoelen met armleuning. Een eetkamerstoel met armleuning zit altijd iets comfortabeler. Het stelt je in staat om wat verder afstand van de tafel te nemen, omdat je niet je armen perse op tafel kwijt hoeft. Je kunt je armen gewoon laten rusten op de leuning. Wil je nog meer comfort? Dan kies je ook voor eetkamerstoelen met een verstelbare rugleuning. Je kunt de stoel dan volledig verstellen naar jouw zithouding voor nog meer comfort. Een nadeel hiervan kan zijn dat eetkamerstoelen met leuning wat meer ruimte innemen. Ook zul je rekening moeten houden met de hoogte van de tafel. Er moet onder de tafel toch een speling van zo’n twee centimeter zijn, zodat je de stoelen onder de tafel kunt schuiven. Daarentegen zijn dit wel ideale stoelen om bij een zithoek te schuiven als je veel visite hebt.

Eetkamerstoel zonder leuning

Soms gaat de voorkeur uit naar eetkamerstoelen zonder leuning. Hier wordt voor gekozen als je bijvoorbeeld een krappe ruimte hebt. Eetkamerstoelen zonder leuning zullen minder ruimte innemen, waardoor je meer stoelen aan de eettafel kwijt kunt. Misschien heb je een vrij lage eettafel? Dan zijn eetkamerstoelen zonder leuning juist heel praktisch, want deze stoelen kunnen altijd onder de eettafel worden geschoven. Een ander punt om voor eetkamerstoelen zonder leuning te kiezen is het budget. Zonder leuning zijn eetkamerstoelen aanzienlijk goedkoper dan eetkamerstoelen met leuning. Vooral in vergelijking met luxe eetkamerstoelen met verstelbare rugleuning en wieltjes. Hoewel het comfort op eetkamerstoelen met leuning wat beter is, zijn er ook genoeg modellen zonder leuning te koop die zeker niet minder comfortabel zijn.