Uncategorized

Eerste hulp bij het kiezen van een bed


Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende soorten bedden, dat het als consument lastig kan zijn om te bepalen welk bed nu het beste bij jou past. Ieder soort bed heeft immers zijn eigen unieke kenmerken en heeft daardoor invloed op de kwaliteit van je nachtrust. In dit artikel bespreken we daarom welke soorten bedden we in hoofdlijnen kunnen onderscheiden, zodat het minder moeilijk wordt om een keuze te maken. Overigens kwamen we een handig overzicht tegen van een aantal merken die verschillende soorten bedden verkopen. Zo heb je in een oogopslag in beeld welk soort bed onder welk merk verkrijgbaar is. Zie hier de link: http://www.engering.nl/bedden-den-haag.

Boxsprings

Een boxspring ligt zeer comfortabel, dat is ook de reden waarom je dit soort bedden in de betere hotels tegenkomt. Ondanks de zeer comfortabele ligging, is een boxspring in essentie niets meer dan een bedbodem waar twee matrassen op worden gelegd. Maar juist die opbouw zorgt ervoor dat je er zo lekker op slaapt.

Bekleding

Boxspring’s zijn over het algemeen vrij groot en door de dubbele matrassen ook vrij hoog. Daardoor vormen ze meestal het middelpunt van de slaapkamer. Om ervoor te zorgen dat de boxspring niet vloekt met de rest van het slaapkamerinterieur, bieden de betere merken de optie om de stoffering van het bed naar eigen smaak samen te stellen.

Bedden met een ledikant

Een ledikant wordt ook wel een bedombouw genoemd. Het ledikant kun je zien als het omhulsel dat om de lattenbodem en het matras zit. Dit type bed is het meest gangbare type bed dat wordt verkocht. Enerzijds komt dat omdat de aanschafprijs lager ligt dan bij de gemiddelde boxspring en anderzijds komt dat omdat het ledikant kan worden afgestemd op de andere meubels die in de slaapkamer staan. Ledikanten zijn er dan ook in allerlei verschillende uitvoeringen, van hout tot staal.

Waterbedden

Waterbedden zijn bij uitstek de meest bijzondere bedden. Er zijn verschillende soorten waterbedden van bedden met een harde bedombouw tot waterbedden die op boxsprings lijken. In tegenstelling tot de andere soorten bedden, moet je aan een waterbed ongeveer twee keer per jaar onderhoud plegen. Daarnaast kost het verwarmen van het water dat in het matras zit stroom en dus geld. Al met al zijn waterbedden daarom niet de meest gangbare bedden die verkocht worden.

Nu je weet welke verschillende soorten bedden er zoal te koop zijn, is het belangrijk dat je je gaat oriënteren. Want niet zozeer het bed en de bedbodem hebben effect op de kwaliteit van de slaap. Het is juist het matras waar het om draait. Het gaat echter te ver om alle soorten matrassen in dit artikel te beschrijven. Daarom adviseren we je om bij beddenwinkels langs te gaan om de diverse soorten matrassen die verkrijgbaar zijn uit te proberen en je te laten adviseren door slaapadviseurs.