Woontrends

Een nieuwe bank kopen? heb je al eens aan velours gedacht?

De look en feel van de woonkamer hangt van talloze factoren af, zoveel is zeker. Een van de meest centrale meubelstukken in de woonkamer is echter de bank of sofa. Wil je je woning een compleet nieuwe look geven, dan is het dus de moeite waard om op zoek te gaan naar een bank(stel) waar je je goed bij voelt én dat bij de stijl van je woonst past!

Tegenwoordig zijn tal van materialen populair bij de bekleding van banken, waaronder velours. Deze stof biedt heel wat voordelen, die je hieronder kan ontdekken!

Een bank van velours voor je nieuwe woonkamer

Velours is eigenlijk het Franse woord voor fluweel, maar er zijn wel degelijk verschillende tussen beide. Zo is velours een recentere uitvinding en is het een gesneden variant van het gewone fluweel. Wat zijn nu de voordelen van een bank met velours bekleding?

1. Een zachte sofa of bank

Het belangrijkste kenmerk van velours is dat het erg zacht is. Wil je dus genieten van extreem comfort op je nieuwe sofa of bankstel? Dan is een bekleding met velours zeker en vast een goed idee!

2. Luxueuzer maar toch eenvoudig

Velours onderscheidt zich van fluweel in die zin dat het minder glanzend is. Dat maakt een bank met velours bekleding dan ook ideaal voor woonstijlen die een luxe uitstraling hebben maar ook niet té opzichtig zijn. De licht matte uitstraling van het materiaal maakt het daarbij perfect als bekleding voor een nieuwe bank!

3. Stevig en duurzaam zitten

Vervolgens is velours een stuk zwaarder dan het originele fluweel, waardoor het vaak voor banken maar ook gordijnen gebruikt wordt. Het voordeel? Een dergelijke bekleding zal veel langer meegaan en zit ook iets stabieler. Daarbij komt ook nog eens dat het materiaal toch flexibeler is, waardoor je dus ook geniet van een optimaal zitcomfort!

Velours bankstellen: dé aanwinst voor jouw woning!

Velours biedt overduidelijk alleen maar voordelen. Kies je voor velours bankstellen van een goede kwaliteit, dan ben je ook zeker dat je een duurzame investering doet. Vertrouw op het aanbod van een speciaalzaak en voor je het weet is je woning uitgerust met een prachtig bankstel uit velours. Het comfort, de look en feel van je huis zullen er ongetwijfeld alleen maar bij baten!