Lekker wonen

Een houten speelgoedkeuken: maak van je kind een chefkok!

Als je tijdens het koken altijd de interesse hebt van je kind, dan is een speelgoedkeuken misschien wel interessant. Er is namelijk niets leuker voor kleine kinderen om hun ouders mee te helpen koken! Of ze nu soep willen maken, pannenkoeken bakken of pizza’s maken, ze hebben genoeg fantasie om het allemaal klaar te spelen. En als ouder kan je hen daar zeker een handje bij helpen – door middel van een speelgoedkeuken die je kunt kopen op diverse websites, zoals Lobbes.nl.

Speelplezier én stijl dankzij een speelgoedkeukenhouten keuken

Natuurlijk biedt een speelkeuken niet enkel ontspanning voor de kinderen. Er zijn immers heel wat houten keukentjes die ook perfect afgestemd zijn op het interieur van de woning. Zo kan je kiezen tussen landelijke, klassieke speelgoedkeukens of moderne, strakke keukentjes. Een win-winsituatie: zowel de kinderen als de ouders hebben er iets aan!

Belangrijk bij bet gebruik van een kinderkeuken

Een kinderkeuken is een leuke, creatieve investering, maar er wordt best wel rekening gehouden met een aantal zaken. Zo bevat een houten keuken vaak losse onderdelen, waardoor de minimum leeftijd voor gebruik 2 tot 3 jaar is.

Eénmaal ze die leeftijd hebben bereikt, kunnen de kinderen echter nog jarenlang genieten van hun houten keukentje – tot wel 14 jaar – maar dat is natuurlijk iets dat in handen ligt van het kind zelf!

Leuke accessoires voor bij de houten kinderkeuken

Er zijn ontelbaar veel houden keukens verkrijgbaar, maar accessoires zijn waarschijnlijk al even belangrijk om de keukenervaring compleet te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

– pannen
– een mixer
– borden
– een koffiezetapparaat
– een broodrooster
– een waterkoker
– kopjes
– bestek
– plastic fruit en groenten

Tips bij het uitkiezen van een speelgoedkeuken

Kinderen houden van dingen en speeltjes die kunnen bewegen, dus je kan daar ook rekening mee houden als je een speelgoedkeuken koopt. Zo is een ovendeurtje dat geopend kan worden leuk! Je kan ook altijd kiezen voor een verlichte kookplaat, of draaiknoppen bij het fornuis. Als kinderen ouder worden willen ze ook meer en meer gaan doen. Zo kan je bijvoorbeeld de keuken uitbreiden met méér keukenapparaten, zodat je kind zijn culinaire kunsten nog verder kan gaan ontwikkelen. En jij hebt een leuke houten speelgoedkeuken die perfect bij je eigen interieur past!