Tuinen

Een boomhut in de tuin is voor kinderen een fortuin!


Heb je dat ook altijd al gewild, een boomhut? Het is een van de beste dingen om je kinderen zich te laten vermaken in de tuin. Het voelt als een huis voor hun. Hier kunnen zich lekker uitleven zonder dat hun ouders hun hele tijd in de gaten houden.

Bouwen van een boomhut in de tuin

Het begint al met het bouwen van boomhutten. Kinderen bouwen, door het hele proces mee te helpen, een aardige kennis op over het bouwen met hout. Ze vinden het leuk en het is nog buiten ook. Daarnaast bouwen de vaders, naast de hut, ook aan de band met de kinderen. Als het eenmaal af is kunnen de kinderen dan ook helemaal losgaan. Ze spelen ridder alsof het hun huis is dat ze moeten beschermen, maar kunnen ook gewoon lekker spelen boven in de boom. Boomhutten hebben daarnaast vele mogelijkheden tot uitbreiding. Denk bijvoorbeeld aan glijbanen, schommels of gewoon een touw dat naar beneden hangt waarvan ze van af kunnen klauteren. Hierdoor kunnen de nooit uitgeputte kinderen al hun energie kwijt en worden ze fysiek sterken. Daarom is een hut in de boom ook erg gezond voor de kinderen. Veel jongens en meisjes trekken zich namelijk al gauw terug in hun slaapkamer waar ze spelletjes spelen op de computer of op de playstation. Dit doen ze om zich een beetje af te sluiten van de rest. Het probleem is dat ze hierdoor weinig buitenlucht inademen. Een boomhut heeft hetzelfde weg als een slaapkamer maar staat buiten. Kinderen kunnen zich erin terugtrekken en zijn dan toch buiten. Daarnaast is de hut ook geschikt om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen. Zij willen allemaal zien hoe leuk en mooi de houtenconstructie is en zullen er dus voor zorgen dat het leven van een kind vooral buiten begint af te spelen. Hoe leuk is het namelijk samen lekker te verstoppen boven in de boom en over alles en iedereen te kunnen uitkijken. Om vogels te kunnen spotten in de bomen met een verrekijker. Hierdoor leren ze ook weer dingetjes over de natuur. Omdat het hiervoor de ruimte hiervoor bied is het een geschikte plek om met meerdere mensen hier te zijn.

boomhut

Plezier voor jong en oud!

Boomhutten zijn dus een plezier voor zowel ouders als kind. Kinderen leren door een boomhut te bouwen en te spelen in de boomhut zowel fysieke als sociale dingen. Daarnaast bouwen ze kennis op over hun omgeving en zijn ze de gehele dag lekker in de buitenlucht aan het spelen. De ouders hebben hierdoor ook een beetje rust en kunnen genieten van hun eigen kind, die zelf natuurlijk ook aan het genieten is.