Lekker wonen

Duurzamer je huis verwarmen met een energiezuinige CV ketel

Energiezuinige CV ketel: duurzaam je huis verwarmen

Iedereen die ooit de beslissing nam om alleen te gaan wonen heeft het ondertussen wel al door: echt goed voor de portefeuille is dat hele proces niet. Er komen heel wat kosten bij kijken waar je op voorhand niet echt bij stilstaat of zwaar hebt onderschat. Ongetwijfeld één van de grootste kosten die verbonden zijn aan een eigen huis? De verwarming. Een huis verwarmen is niet goedkoop maar wat daarbij wel kan helpen is een energiezuinige CV ketel.

Waarom investeren in een dergelijke zuinige ketel?

In veel huizen is er al een CV ketel aanwezig maar vaker wel dan niet heeft dat apparaat al een heel leven achte de rug. Wat betekent dat concreet? Dat de prestaties van een gewone CV-ketel na goed 15 jaar reeds fel beginnen te verminderen. Hangt jouw ketel er al 20 jaar? Dan is het gewoon tijd het hele ding op de schroothoop te gooien: het kost je echt geld. Een energiezuinige CV-ketel aanschaffen zorgt voor lagere stookkosten en een hoger rendement. Dat betekent dat je minder energie nodig hebt om de woning warm te krijgen en dat heeft ook weer zijn effect op het milieu. Waar de oude ketel voornamelijk een nefaste invloed op het milieu hebben en op lange termijn een gat in je budget slaan zijn de zuinige ketels van de onze moderne tijd al heel wat geavanceerder. De terugverdientijd? Die valt heus mee en in de regel ben je toch ook wel van plan een redelijke tijd in jouw huis te wonen.

Energiezuinige Intergas CV ketel

Intergas CV ketels zijn extreem efficiënte en duurzame ketels die aan de top van de sector staan. Het hoge rendement van dit type ketels wordt voornamelijk bereikt dankzij het warmtewisselaar principe. Als dat Chinees voor je is: deze zuinige ketels hebben maar één warmtewisselaar nodig wat in vergelijking met de ketels van het verleden voor een veel hoger rendement zorgt. Hoe komt dit dan allemaal? Omdat een ketel van dit model tapwater laat verwarmen door de hoofd warmtewisselaar. Door dit water hier te verwarmen is er geen secundaire warmtewisselaar nodig wat de energiezuinigheid ten goede komt. En alles wat de energiezuinigheid ten goede komt? Dat komt ook de portefeuille ten goede op relatief korte termijn. Een bijkomend voordeel is dan ook nog eens dat door het ontbreken van deze secundaire warmtewisselaar dit type ketels een stuk betrouwbaarder functioneren dan de traditionele modellen. Zo heb je het altijd lekker warm.