Lekker wonen

Door over te stappen op LED lampen draag je bij aan een beter milieu

Omdat je je steeds bewuster wordt van de problemen die worden veroorzaakt door klimaatverandering, ben je ook bij jou thuis gaan kijken naar de mogelijkheden om je woning duurzamer, energiezuiniger en milieubewuster te maken. Je wilt waar mogelijk een steentje bijdragen om de wereld gezonder te maken en je fossiele brandstof afdruk zo klein mogelijk te maken. 

Er zijn meerdere manieren om dit te verwezenlijken natuurlijk. Je bent al jaren bezig om je afval gescheiden in te zamelen en je hebt speciale afvalbakken voor je groenafval, je glas, papier en plastic in de keuken. Al het organisch niet bereid materiaal gaat daarnaast naar een composthoop, waarmee je ieder jaar je tuin van verse grondstoffen voorziet. Ook heb je jezelf aangeleerd om verlichting in huis uit te schakelen als je een ruimte niet gebruikt, haal je opladers uit het stopcontact als ze niet gebruikt worden en let je er op om niet de verwarming aan te hebben staan terwijl ramen en deuren geopend zijn. 

Verschillende aanpassingen in huis maken je woning energiezuiniger

Je hebt je bovendien vorig jaar je dak opnieuw laten isoleren, nadat je er achter kwam dat maar liefst 70% van je warmteverlies in huis wordt veroorzaakt door slecht of niet ge├»soleerde daken. Je hebt in het verleden daarnaast vloerverwarming laten installeren in zowel de woonkamer als de badkamer, omdat dit een uitermate effectieve manier is om je energieverbruik drastisch te verminderen. 

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je een stuk minder energie in huis verbruikt, is door het vervangen van de klassieke gloeilamp door een moderne en energiezuinige LED lamp. Als je de klassieke verlichting in huis vervangt door LED lampen, kun je wel tot 90% besparen. Naast het feit dat je bijdraagt aan een beter milieu door energie zuinige verlichting te gebruiken, zullen de lagere kosten onherroepelijk een welkome verrassing zijn als je je energierekening ontvangt. 

Met LED lampen kun je maar liefst tot 90% besparen op je kosten 

Vandaag de dag zijn er zoveel verschillende soorten LED lampen op de markt, dat je vrijwel iedere lamp kunt vervangen door een soortgelijk model in LED uitvoering. 

Of het nu gaat om een simpele gloeilamp voor in de badkamer, trendy spots die in het dak zijn weggewerkt of een tl buis die voor de verlichting in je garage zorgt, er zijn van alle soorten inmiddels LED uitvoeringen beschikbaar. 

LED lampen zijn daarnaast in allerlei verschillende lichtkleuren te verkrijgen. Ze zijn niet fel wit, zoals veel twijfelende mensen in eerste instantie denken. Er zijn uiteenlopende modellen leverbaar, die in verschillende temperatuur K geleverd kunnen worden. Of je nu gaat voor extra sfeervol licht van rond de 2200K, natuurlijk wit licht van rond de 4000K of warm wit van 3000K, er zijn allerlei mogelijkheden beschikbaar. Daarnaast worden LED lampen met vrijwel iedere soort fitting geleverd, zodat je er niet bang voor hoeft te zijn dat je een bepaald soort type lamp niet met de juiste fitting kunt vinden. 

De lange levensduur van LED lampen garandeert je een goede investering

Als bijkomend voordeel hebben LED lampen een bijzonder lange levensduur. Ze kunnen wel tot 25.000 branduren mee gaan. Dat is aanzienlijk meer dat de conventionele gloeilampen. Om er zeker van te zijn dat je kwaliteit koopt, hebben LED lampen daarnaast een fabrieksgarantie tot wel vijf jaar. Je zult er daarom op lange termijn geen spijt van krijgen als je er voor besluit om je verlichting te vernieuwen door deze te vervangen door moderne LED lampen.