Lekker wonen

De voordelen van laminaat


Een vloer is belangrijk element in huis en veel mensen komen uit op laminaat. Er is volop keus en het is te verkrijgen in vele uitvoeringen, kleuren en kwaliteit. De voordelen van laminaat zijn dan ook voor veel mensen doorslaggevend. Het is ook niet moeilijk om het zelf te leggen. Hier een aantal voordelen van laminaat op een rijtje

De voordelen van laminaatde voordelen van laminaat

Laminaat is erg makkelijk schoon te houden. Vaak is een keer met een wisser of veger erover al genoeg om het stof en de rommel weg te vegen. Ook is het een uitkomst voor mensen die allergisch zijn voor stof en huismijt. Het is dus erg hygiënisch. Een van de voordelen van laminaat is ook dat het verder weinig onderhoud nodig heeft. Een vloerbedekking moet regelmatig worden gereinigd, en bij laminaat is een natte doek al voldoende.

Laminaat leggen tips

Een van de voordelen van laminaat is dat je het makkelijk zelf kunt leggen. Zorg voor een ondervloer die vochtwerend en isolerend is. Verder moet de onderlaag ook egaal zijn. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden op de markt. Denk ook aan de demping van het geluid. Laminaat geeft meer geluid dan vloerbedekking. Zorg ervoor dat het laminaat voor het leggen al 48 uur in de te beleggen ruimte ligt om het te laten acclimatieren. Dit voorkomt krom trekken. Zorg wel voor goed gereedschap. Er zijn diverse soorten zagen te huur en er zijn ook speciale laminaatsnijders die het werk makkelijker maken. Een speciale laminaatkit voor het in elkaar zetten van de planken is noodzakelijk. Om kleurverschil uit de verschillende verpakkingen te voorkomen kun je steeds planken uit verschillende verpakkingen door elkaar heen leggen. In een uitgebreid artikl op www.bouwgemak.nl kun je eventueel meer tips lezen voor het leggen van laminaat.