Lekker wonen

De voordelen van ESP korrels bij het isoleren van je kruipruimte


ESP korrels of ESP parels zijn een isolatiemateriaal die bijna altijd wordt gebruikt bij het isoleren van een kruipruimte. Het product is al heel goed maar wordt nog steeds verbeterd. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen eindeloos gerecycled worden.

ESP korrels horen bij het isolatiemateriaal met bijzondere eigenschappen. Witte ESP korrels bestaan voor 2% uit polystyreen en 98% uit lucht. Een ESP korrel bestaat uit ontelbare kleine celletjes die gesloten zijn en met lucht gevuld zijn. Dit zorgt voor druk en vastigheid. Hierdoor kunnen ze de vocht en de luchtvochtigheid vasthouden en is dit het perfecte materiaal voor een isolatie.

Voordelen

De ESP korrels hebben veel voordelen. Dit komt door de speciale structuur.

Brandveilig

Het isolatiemateriaal is brandveilig. Veel andere materialen vliegen snel in de fik of het geval komt dat er giftige gassen vrijkomen. Bij de ESP korrels is dit niet het geval. Het materiaal is brandvertragend.

Kosten

Het aanschaffen van de ESP korrels is goedkoop. Veel mensen gebruiken het om deze reden. Het is goedkoop en levert goede kwaliteit. Als mensen ESP korrels als isolatiemateriaal gebruiken hoeft er nooit nagevuld te worden. Ook als het isolatiemateriaal eenmaal op zijn plek zit gaat het ook schelen in de energiekosten.

Kwaliteit ESP korrels

Doordat de korrels goedkoop zijn en een hoge kwaliteit hebben worden ze vaak gebruikt. Ze zijn vrijwel waterdicht en geluidsisolerend. Ook wegen ze bijna niks en werken ze goed tegen de schimmels. Door de schimmels tegen te gaan worden de leidingen die in de kruipruimtes zitten niet beschadigd. Het materiaal is stevig en hard en blijft hierdoor makkelijk op de plek zitten. Ook is een bijzondere eigenschap van de ESP korrels dat ze eindeloos gerecycled kunnen worden. Hierdoor hebben de ESP korrels een oneindige levensduur.

Ook hebben de ESP korrels een warmte functie. In de winter zorgen de korrels ervoor dat de warmte niet het huis verlaat en in de zomer zorgen de korrels ervoor de vloer koeler blijft. Dit komt omdat de koudheid en het vocht naar het isolatiemateriaal gaat.

Makkelijk aan te brengen

Een ander voordeel van de ESP korrels is dat de korrels makkelijk aan te brengen zijn. Via een slang worden de korrels via een kruipluik naar binnen gebracht. Dit is in een ochtend gebeurd.

Als een kruipruimte of een bodem is geïsoleerd met de ESP korrels stijgt de waarde van een huis. Ook het wooncomfort en de kwaliteit van een huis stijgt. Dit komt omdat een kruipruimteisolatie helpt met het verbeteren van het wooncomfort. Mensen vinden dit fijn en hierdoor wordt de waarde van een huis hoger.