blog

De verschillende opties voor je e-sigaret

Wist je dat je niet met elke e-sigaret op dezelfde inhaleert? Je kunt hiermee vooraf bepalen wat jouw voorkeur heeft, direct over de longen of via je mond naar je longen. Als je er eentje aanschaft is het dus goed om daar eerst even over na te denken. Je herkent het verschil sowieso in de naamgeving van de e-sigaret: Direct to Lung of Mouth to Lung. De verschillende varianten van de e-sigaret worden toegelicht in deze blog. 

Direct to lung e-sigaretten

De naam geeft het bij beide varianten al weg, dus bij Direct to Lung weet je dat de damp van je e-sigaret rechtstreeks naar je longen gaat. Hierdoor is het mogelijk meer damp aan te maken, je longen hebben immers meer inhoud dan je mond. Wat je inhaleert adem je grotendeels natuurlijk ook weer uit, bij een Direct to Lung e-sigaret zie je dan ook een grotere wolk bij het uitblazen. Hier zit ook gelijk een klein nadeel aan vast, je produceert meer damp, dus je e-liquid zal ook sneller opraken. Je zult die dus regelmatig bij moeten vullen.

Mouth to lung e-sigaretten

Als direct over de longen vapen niet wat voor je is, dan is er nog de optie om een Mouth to Lung e-sigaret te nemen. Deze lijkt qua gebruik meer op een reguliere sigaret, je inhaleert eerst tot in je mond en van daaruit verder naar je longen. Je kunt er dus ook voor kiezen om de damp niet naar je longen te laten gaan en het direct weer uit te blazen. Logischerwijs produceert een MTL minder damp dan een DL e-sigaret. Je zult dan ook minder snel door je voorraad e-liquids heen zijn. Weet je nou niet wat het best bij jou past dan kun je ook een starterset aanschaffen waarmee je de beide manieren kunt testen. 

Meer weten?

Heb je toch nog vragen over de DL of MTL e-sigaretten, of over e-sigaretten in het algemeen? Kijk dan eens rond op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Daar vind je alles dat je moet weten over de e-sigaret en aanverwante producten. Je kunt er ook terecht met al je vragen, ze helpen je daar graag verder.