Tuinen

De opkomst van de fontein pompen


Naast een brede selectie van vijverpompen zijn er uiteraard vele andere soorten pompen verkrijgbaar op de hedendaagse markt. Denk hierbij aan fonteinpompen en filterpompen. De tuinen van vandaag de dag worden steeds uitgebreider en mooier. Tegelijkertijd worden velen ook veel complexer en hebben ze een breder assortiment aan materiaal nodig. De tuinbouw is in de laatste jaren behoorlijk gegroeid en dit heeft ook zijn vruchten afgeworpen in de tuinen van doorsnee gezinnen en huishoudens. Naarmate de industrie groeit hoe meer producten er worden gemaakt en op de markt gebracht. Tegenwoordig kun je als je de tuin een flinke opknapbeurt wilt geven kiezen uit een zeer groot assortiment van producten. Tal van bedrijven, winkels en dienstverleners doen hier hun voordeel mee en beiden mooie variaties aan op deze producten. Een van deze producten die helemaal in zijn is natuurlijk de fontein. Met de populariteit van de fontein worden er steeds meer fonteinpompen gecreëerd. Vele van deze hebben gave technische snufjes die het gebruik ervan optimaliseren.

De moderne fonteinpomp

Wie wil er nou geen gave fontein in zijn tuin hebben staan? Precies, niemand. De fontein is een van de meest snel groeiende tuin producten die er op dit moment in de omloop zijn. Iedereen wil zijn gasten imponeren met een gaaf sproeiend mechanisme dat de tuin een wonderlijke sfeer geeft. Tegenwoordig zijn er verschillende fonteinpompen beschikbaar die je precies dit effect bieden. Moderne fonteinen komen in allerlei soorten en maten waaronder kamerfonteinen, tuin fonteinen en zelfs fonteinen gemaakt voor de schaal van een pretpark. De moderne fontein kan helemaal op maat worden gemaakt naar de specifieke wensen van de klant. Uiteraard kunnen er ook gewoon standaard fonteinen gekocht worden. Zo is er voor iedere klant een geschikte fontein verkrijgbaar.  

Fontein merken

Net zoals bij vijverpompen wordt de kwaliteit van een moderne fontein voor een groot deel bepaald door het merk en de capaciteit van het merk. De tuin industrie is in opkomst en vele merken proberen hier hun voordeel mee te doen. Ieder merk wil zich zo goed mogelijk profileren op de competitieve markt. Voor de klant kan dit heel verwarrend en misleidend overkomen. Daarom is het belangrijk om te weten welk merk voor jou als klant relevant is. Een van de meest verkochte merken op het gebied van fonteinen is de Ubbink. Dit merk biedt een tal van producten aan voor verschillende soorten en grootte vijvertjes, tuinen en kamers. Zo heb je de Ubbink Fonteinpomp Eli-indoor 350 i. Deze fonteinpomp is een echte bestseller. Deze fontein is optimaal geschikt voor de plaatsen met beperkte ruimte. Denk hierbij aan bijvoorbeeld serres en kamers.
Daarnaast heb je ook de moderne Ubbink Fonteinpomp Xtra 900. Deze moderne fonteinpomp is uitermate geschikt voor de grotere oppervlakten en ruimtes. Denk hierbij aan tuinen, vijvers en waterornamenten. Met de Ubbink Fonteinpomp Xtra 900 heb je de mogelijkheid om van je tuin of vijver een waar spektakelstuk te creëren. Zoals je ziet zijn er ook op het gebied van fonteinpompen vele verschillende mogelijkheden voor vele uiteenlopende projecten.