blog

Dakbedekking voor een plat dak


De belangrijkste taak van een dak is dat het alle weersomstandigheden aan kan en jouw huis droog en koel houdt waar nodig. Bij een plat dak wordt daar dakbedekking voor gebruikt. Lees hieronder welke soorten er bestaan. 

Soorten dakbedekking en de kosten

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die allemaal uit ander materiaal bestaan. Welke het beste is, ligt aan de eisen die jij hebt en het huis waarover je beschikt. Dit zijn de soorten dakbedekking voor platte daken:

  • Bitumen. Bij een bitumen dak bestaat het materiaal uit aardolie en glasvies of polyester. Dit materiaal kan zeer goed tegen belasting, is duurzaam en gaat lang mee. 
  • Kunstof. Het wordt ook wel pvc genoemd. Dit staat voor Poly Vinyl Chloride. Een hele mond vol. Dit komt heel vaak voor omdat het vrij goedkoop is en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het ook milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. 
  • EPDM. Dit is een rubbersoort met veel elasticiteit. Het staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Samen vormt dit dus een rubbersoort. Het is een licht materiaal en daarom makkelijk aan te brengen. Doordat het zo elastisch is, breekt en scheurt en minder snel. Ook is het bestand tegen hoge temperaturen en heeft het een hoge resistentie tegen uv-straling. 
  • Vloeibaar. Met een vloeibare dakbedekking wordt het bovenste laagje bedoeld waarmee de dakbedekking bedekt wordt. Het is bedoeld om het dak nog beter te beschermen tegen regen en wind en andere mogelijke weersomstandigheden. Het is eenvoudig aan te brengen en dat maakt het zeer voordelig. 

Groendak bovenop de dakbedekking

Naast al deze verschillende dakbedekkingen heb je ook nog het groendak. Dit is een beetje anders dan de andere daken, omdat het een combinatie is met één van de deze dakbedekkingen. Op deze daken groeien dan namelijk verschillende planten, mossen en grassoorten voor een natuurlijke isolatie. 

Daarnaast is het ook goed voor het milieu en zeer ecologisch. Voor de mensen die een hekel hebben aan onderhoud is dit ook een goede oplossing. Het is namelijk voor het grote deel onderhoudsvrij. Ook ziet het er simpelweg mooi en uniek uit. 

Meer lezen? Klik hier voor meer informatie.