Lekker wonen

Binnenkort verhuizen naar Amsterdam? Schakel een Amsterdams verhuisbedrijf in

Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis voor veel mensen. Dit komt omdat het een emotionele stap is. Emotie wordt ontwikkeld door je brein. Je brein moet ook verhuizen en als het brein één ding heel graag wil is dat alles hetzelfde blijft. Kijk maar eens hoe moeilijk het is om een bepaalde gewoonte te veranderen. Je zal dat stemmetje in je hoofd steeds horen zeggen dat je gewoon hetzelfde moet blijven doen en niets moet veranderen. Na het overlijden van een dierbare en een scheiding is verhuizen dus de meest stressvolle gebeurtenis in ons leven! 

Wat veroorzaakt stress bij een verhuizing

Bij een verhuizing heeft je brein last van een aantal dingen. Buiten de afkeer voor verandering, is je brein ook bang dat je spijt krijgt van je verhuizing. Ook de vermoeidheid die ongetwijfeld opdoemt tijdens zo’n verhuizing is bij voorbaat al een trigger voor meer stress. Ga jij binnenkort verhuizen naar Amsterdam, dan kun je deze tips gebruiken om je verhuizing zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

Zorg voor een betrouwbaar en professioneel verhuisbedrijf Amsterdam

Er zijn veel bedrijven in Amsterdam die je willen helpen met verhuizen. Toch is het verstandig om even goed rond te kijken. Hebben de verhuizers Amsterdam die jij voor ogen hebt de juiste papieren, zijn ze goed verzekerd en rijden ze in een passende verhuiswagen? Heb je jouw oog laten vallen op Holland Movers? Dan weet je zeker dat je goed zit en kun je zonder zorgen gebruik maken van hun diensten. Misschien denk je, ach die spullen verhuis ik zelf wel. Echter zal je er snel achter komen dat dit niet zo’n goed besluit is geweest. Het verhuizen van de spullen kost veel tijd, energie en ook nog eens moeite. Je krijgt ongetwijfeld veel stress als je besluit deze klus geheel zelf te doen zonder daar de nodige en juiste materialen voor te regelen.

Het verplaatsen van spullen moet netjes gebeuren

Doordat je niet in het bezit bent van het juiste vervoersmiddel, kun je wellicht grote spullen lastig vervoeren zonder schade te maken. Natuurlijk wil je jouw meubels en andere breekbare inboedel graag onbeschadigd naar je nieuwe huis brengen. Het is daarom alleen al slim om gebruik te maken van een Verhuisbedrijf Amsterdam. Daarbij kunnen de verhuizers je nog veel meer ontlasten want indien gewenst helpen zij je met inpakken en uitpakken. Zo kun jij jouw tijd besteden aan het regelen van alle andere dingen die bij een verhuizing komen kijken.

Gebruik een verhuischecklist en vergeet niets

Op het internet vind je een handige verhuischecklist. Als je deze lijst geheel doorloopt en afstreept wat je gedaan hebt kun je niets vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het omzetten van het gas water en licht, maar ook het internet en de telefoon. Verstuur de nodige verhuisberichten, niet alleen aan vrienden en kennissen maar ook aan belangrijke instanties. Denk hierbij aan de dokter en de tandarts, school van de kinderen en natuurlijk de gemeente. Vergeet ook niet de verzekeringen even na te lopen en indien nodig aan te passen of een nieuwe af te sluiten.

Vraag vrienden, kennissen en familie om hulp bij je verhuizing

Ga je verhuizen naar Amsterdam maar wil je geen verhuisbedrijf inschakelen? Dan is er ook een mogelijkheid om verhuisspullen te huren bij Holland Movers. Schakel daarbij al je vrienden, kennissen en familie in om te komen helpen bij je verhuizing. Vele handen maken licht werk. Maar eventueel een planning van wie wat moet doen zodat jullie niet allemaal met dezelfde verhuisdoos bezig zijn. Huur een grote verhuiswagen en eventueel een verhuislift en zorg dat je al je spullen eenvoudig kunt verhuizen.

Verhuizen met kinderen, hou het in de gaten

Ga jij verhuizen en verhuizen er kinderen mee? Dan moet je extra opletten op de stress. Kinderen hebben geen last van de regelstress die jij ervaart. Maar kinderen moeten wel vaak erg wennen aan hun nieuwe omgeving. Wellicht laten ze dingen of mensen achter in hun oude huis of omgeving die ze enorm gaan missen. Daarom is het heel belangrijk om je kinderen goed voor te bereiden op de verhuizing. Ga geregeld kijken bij het nieuwe huis en verken samen vast de buurt. Ook op het moment van de verhuizing zelf is het verstandig om ze goed in de gaten te houden. De emotie bij kinderen kan groot zijn maar wellicht minder zichtbaar. Denk je dat jouw kinderen last hebben van de verhuizing? Schakel dan een verhuisbedrijf Amsterdam in om de spullen te verhuizen zodat jij wat extra tijd hebt om je kinderen te begeleiden tijdens de emotionele verhuizing.