Lekker wonen

Bank versleten? Laat deze opnieuw stofferen


Om je interieur een opfrisser te geven en de versleten bank te vervangen hoef je geen ingrijpende maatregelen te nemen, geen nieuwe meubelen te kopen of al je accessoires te vervangen. Laat je bank stofferen en alles krijgt een andere uitstraling. Ook als de bank wat doorgezakt is of er komen veren doorheen is de bank stofferen een oplossing. Zo hoef je geen afscheid te nemen van een favoriet meubelstuk. De bank of een lekkere comfortabele stoel zijn toch beeldbepalend in een interieur. Met een opknapbeurt en een nieuwe stof heb je als het ware een nieuwe bank in huis.

Een stoel of bank stofferen

Een bank stofferen doe je niet zomaar. Daar is gedegen vakkennis voor nodig. Er zijn ongelooflijk veel soorten en modellen banken en stoelen op de markt en elk model heeft zijn eigen uitdaging. Voor een professionele meubelstoffeerder is dit geen enkel probleem. Het meubel dat opnieuw gestoffeerd moet worden wordt nagekeken op slijtage. Dat betekend dat veren teruggezet worden of vervangen, schuim opgevuld wordt of andere vulling aangepast wordt zodat weer een optimaal zitcomfort verkregen wordt.

Meubelstof, een klasse apart

Dan begint het uitzoeken van de stof. Natuurlijk kun je zelf stof aanleveren, dat lijkt in eerste instantie misschien goedkoper, maar meubelstof voldoet aan specifieke eisen. Het is niet zomaar stof, het moet aan strenge eisen voldoen. Een bank stofferen vraagt om kwaliteit door het intensieve gebruik. Vuilafstotend is een van die voorwaarden. Het is niet zozeer dat een glas rode wijn geen schade aanricht, maar gewoon huisvuil moet de stof makkelijk aankunnen. Schuurvast is ook zo’n kwaliteit. We schuiven wat af op een bank of stoel. De stof moet hier wel tegen kunnen zonder dat je binnen afzienbare tijd slijtageplekken ziet. Een bepaalde mate van flexibiliteit is ook nodig. Zit je steeds op dezelfde plek dan deukt de vulling in, maar wanneer je die opschudt trekt de stof weer glad. En je behoud je garantie wanneer je voor originele meubelstof kiest. Ook belangrijk natuurlijk.

Een nieuw interieur

Wanneer je met de opnieuw beklede bank of stoel een nieuw meubelstuk in huis gehaald hebt kun je zo enthousiast raken dat je ook andere meubelstukken van uiterlijk wilt laten veranderen. Een professionele vakman is niet alleen goed in een stoel of bank stofferen maar pakt met evenveel vaardigheid eetkamerstoelen, lampenkappen en bijvoorbeeld hockers aan. Dit geldt ook voor losse kussens in de bank, zowel zit- als accessoireskussens. In dit geval kun je spelen met de toepassing van de stof. Een design op het frame, een ander op de zitkussens. Laat je de accessoireskussens ook bekleden dan ben je zeker van een perfecte combinatie. Als de basis nog goed is kan elke meubelstuk opnieuw gestoffeerd worden. Door het grote aanbod stoffen kunnen ook zit- of rugkussens en kleine kussentjes voor bijvoorbeeld een boot of caravan opnieuw worden bekleed of zelfs compleet nieuw worden vervaardigd.

Het vakmanschap van een professionele meubelstoffeerder gaat verder dan alleen een bank stofferen. Er wordt plezier teruggebracht in huis door een bank te stofferen, of een stoel of iets anders. Voor een relatief kleine prijs een heel nieuw interieur, wie wil dat nou niet.