Woontrends

Aluminium kozijnen zijn steeds populairder vanwege de uitstraling en duurzaamheid


Nu de constructie van je woning de laatste fase ingaat, wordt het tijd om een beslissing te maken over de laatste details, waar je vooralsnog geen definitieve keuze over had gemaakt. Zo heb je rekening gehouden met verlichting, maar nog geen besluit gemaakt over wat je precies wilt installeren. Ook andere aspecten van de bouw heb je nog uitgesteld, tot je zeker weet wat je wilt creëren. 

Zo twijfel je al geruime tijd over wat voor soort kozijnen je wilt plaatsen. Gelukkig heb je van de aannemer wat extra tijd gekregen om na te denken over wat je precies wilt gaan doen, alvorens een definitieve beslissing te maken. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om de traditionele houten kozijnen te laten installeren, maar je bent je ook steeds meer aan het verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld aluminium kozijnen.

De speciale coating maakt dat het aluminium gebruiksvriendelijk is

Aluminium kozijnen winnen de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Er zijn dan ook behoorlijk wat voordelen die het gebruik van aluminium kozijnen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de duurzaamheid van het materiaal. Kozijnen vervaardigd van aluminium zijn gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Vanwege de speciale coating die wordt aangebracht op de aluminium kozijnen, hoef je je vrijwel geen zorgen te maken over slijtage. Daarnaast zijn ze ook bijzonder makkelijk schoon te maken. 

Een ander bijkomend voordeel van aluminium kozijnen is, dat ze ook inbraakwerend zijn. Het is voor het dievengilde vrijwel onmogelijk om zich toegang te verschaffen tot je woning als je de aluminium kozijnen op een gedegen wijze hebt laten installeren. Daarnaast zijn aluminium kozijnen ook erg isolerend. Afhankelijk van het type glas dat je laat plaatsen, kan dit ‘s winters de warmte in huis houden en ‘s zomers de warmte buiten houden. Dit zul je dan ongetwijfeld voelen in je portemonnee, aangezien je stookkosten een stuk lager zullen zijn. 

Aluminium kozijnen zijn leverbaar in uiteenlopende kleuren

Wanneer je kiest voor aluminium kozijnen, kun je hiermee ook een moderne look creëren. De uitstraling van aluminium kozijnen is vernieuwend en modern. Een bijkomend voordeel is dat de aluminium kozijnen worden voorzien van een speciale coating en in verschillende kleuren kunnen worden geleverd. Kies je bijvoorbeeld voor wijnrood, graniet grijs, gitzwart of verkeerswit. Door de speciale coating hoef je je straks geen zorgen te maken dat je de kozijnen moet schilderen of schuren. 

Daarnaast worden de aluminium kozijnen in verschillende kleuren geleverd. Afhankelijk van het ontwerp van je woning, kun je daarmee de juiste kleur van je kozijnen bepalen die het beste aansluit bij de rest van je woning. Veel mensen kiezen vandaag de dag voor zwarte aluminium kozijnen. Hiermee worden ze bepalend voor de uitstraling van je woning. Er zijn dan ook verschillende soorten donkere aluminium kozijnen leverbaar, zoals antraciet grijs, gitzwart of zwartgrijs. 

Wanneer je er voor kiest om aluminium kozijnen te installeren, dan kunnen deze speciaal op maat gemaakt worden. Vanzelfsprekend worden ze geleverd inclusief garnituur, scharnieren en cylinders. Afhankelijk van je eigen voorkeur, kun je ook kiezen uit verschillende soorten glas. Kies je bijvoorbeeld voor dubbel of tripple glas. Daarnaast behoort gelaagd of zogenaamd veiligheidsglas ook tot een van de opties.