Slaapkamer

Alles wat jij moet weten over dekbedden

Alles wat jij moet weten over dekbedden

Veel te kiezen qua dekbedden!

Zoek je een nieuwe dekbed, dan kom je er achter dat er op dit gebied veel te kiezen valt. Er zijn tal van soorten, zoals donzen dekbedden, linnen of willen dekbedden, all season dekbedden en tencel dekbedden. Met name de laatstgenoemde variant, het tencel dekbed, is sinds enkele jaren bezig aan een flinke opmars. Waarom is dat zo? Wat is een tencil dekbed precies? Wat maakt een tencel dekbed zo bijzonder en welke voordelen heeft dit type dekbed zoal vergeleken met andere soorten dekbedden die je kunt kopen?

Wat wordt er precies verstaan onder tencel dekbedden?

Elke soort dekbed heeft zijn eigen specifieke vulling. Dat kan wol zijn, of bijvoorbeeld dons, zijde, katoen of synthetisch materiaal. Een tencel dekbed heeft als vulling 100% eucalyptushout, ook wel aangeduid als lyocell. Hiermee zijn tencel dekbedden dus 100 procent plantaardig en natuurlijk. Dekbedden die goed zijn voor het milieu! Belangrijk aan tencel dekbedden is dat deze dekbedden het hele jaar door bruikbaar zijn, onafhankelijk van het seizoen, en de slaper veel slaapcomfort bieden.

Voordelen van tencel-gebruik in dekbedden

Waarom is tencel zo ideaal voor gebruik in dekbedden. Ten eerste omdat tencel dekbedden perfect ventileren. De vochtopname is hoog (dus transpireren leidt niet tot een vervelend natte deken), terwijl het vocht snel verdampt doordat tencel goed ademt en ventileert. Tencel neemt bijvoorbeeld zo’n 150 procent mer vocht op dan katoenen dekbedden. In de tweede plaats is een dekbed met tencel lekker licht. Tencel dekbedden vallen letterlijk als een zachte deken over je heen en bieden daardoor optimaal slaapgemak. Verder is dit dekbedtype ideaal voor mensen die allergisch of overgevoelig zijn voor bijvoorbeeld huisstofmijt of last hebben van astma. Tencel werkt sterk en daadkrachtig anti-allergeen. Ten slotte is een laatste, niet onbelangrijke voordeel van het tenceldekbed dat je deze dekbedden niet hoeft te vervangen bij warm of koud weer, maar het hele jaar door kunt gebruiken voor een goede nachtrust. De dekbedden van tencel ofwel lyocell reguleren warmte op een perfecte manier en zorgen voor een aangename temperatuur als je zelf slaapt.

FSC-gecertificeerd

Ten slotte. Zoals gezegd is tencel een materiaal dat 100 procent plantaardig is. Daarom hebben deze dekbedden het zogenoemde FSC-certificaat. Ze worden erkend als materiaal dat 100 procent natuurlijk is en daarmee een duurzame keuze is.