Woontrends

3 verschillende stijltips voor je interieur


Wil je graag je interieur veranderen in huis, kijk dan eens goed rond. Wil je andere meubelen of een andere sfeer en wat meer ruimte creëren?  Met een paar simpele veranderingen krijg je een geheel ander huis waar je oude meubelen perfect staan.

Ruimtebesparende deuren

Veel mensen staan er niet bij stil maar de deuren in je huis hebben een grote invloed op je huis. Een openslaande deur neemt extra ruimte in beslag. Je moet altijd rekening houden met de draai van de deur. 

Er zijn tegenwoordig mooie schuifdeuren te koop. Met een schuifdeur hoef je geen rekening te houden met de draairichting van de deur. Je kunt heel gemakkelijk een schuifdeur in samenwerking met Glazz.nl plaatsen. Ze worden op maat gemaakt en zijn veilig, sterk en stijlvol.

Een schuifdeur kun je open laten staan waardoor je twee ruimtes met elkaar verbindt en het geheel groter lijkt. Een glazen schuifdeur geeft een ruimtelijk gevoel door de lichtinval. 

Muren verven of behangen

Een andere kleur op je muren geeft een andere sfeer. Je kunt ervoor kiezen om het te behangen of je kunt de muren verven. Wat de keuze ook wordt, je zult moeten nadenken over de kleur. 

Welke uitstraling wil je dat het geheel krijgt? Met Oranje, rood en geel creëer je een warme sfeer. Houd je meer van koude kleuren dan kun je kiezen voor groen, blauw of paars. Bruin en grijs zijn neutrale kleuren. Deze kleuren kun je heel goed combineren met accessoires in een sprekende kleur.

Naast het verven of behangen van een muur kan het zijn dat je de complete ruimte wilt aanpassen door een muur te plaatsen of juist weg te halen. Door de juiste stappen te volgen kun jij al je eigen muur in je woning bouwen. Belangrijk is om de juiste materialen ervoor te gebruiken. Kijk hier bijvoorbeeld voor hoge kwaliteit kalkzandsteenblokken, waarmee je een muur bouwt met een goede geluidsisolatie. Maar je hebt er ook een hoge bouwsnelheid mee en deze blokken werken brandwerend.

Verlichting

Veel mensen besteden veel aandacht aan de inrichting en decoratie van hun huis. Ze vergeten vaak om naar de juiste verlichting in de vertrekken te kijken. In je woonkamer wil je sfeervolle verlichting, maar vergeet niet dat je af en toe ook een wat feller licht nodig hebt. 

In de overige ruimte wordt vaak alleen gekozen voor een plafonnière. Een mooie hanglamp of sfeervolle lampen aan de wand in de hal geeft deze ruimte gelijk een andere sfeer. 

Kies je voor een glazen schuifdeur dan is de verlichting in beide ruimtes zeker belangrijk. Stem de lampen op elkaar af zodat het een geheel wordt.