Lekker wonen

Zo versier je het beste je kerstboom


Het versieren van een kerstboom is het leukste wat er is. Vooral als je het kunt delen met je familie of vrienden. Vaak wordt er elk jaar een ander thema gewijd aan de kerstboom. Dit kan bestaan uit enkel gouden versiering of juist zilveren. Er zijn ook mensen die minder waarde hechten aan hun kerstboom. Dit artikel is voor de echte kerstboom liefhebbers. Ik ga het namelijk hebben over het decoreren van kerstbomen waar we elk jaar weer naar uitkijken.

Allereerst is het belangrijk te weten of je een kunstkerstboom wil of een echte kerstboom. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kunstkerstbomen. Je kunt een kunstkerstboom met verlichting kopen of een besneeuwde kunstkerstboom. Dit geeft gelijk al erg veel sfeer aan je kerstboom. Zodra je hebt besloten wat voor soort kerstboom het wordt kun je gaan beginnen met versieren.

Het versieren van je kerstboom kun je het beste doen in verschillende stappen. De volgorde van het versieren van je kerstboom is erg belangrijk. Het is het handigst om boven te beginnen. Op deze manier werk je jezelf niet tegen.  Ook is het erg belangrijk dat je grote ornamenten onderin de kerstboom hangt en kleine ornamenten boven in de kerstboom. Zo krijgt de boom een mooie en evenwichtige uitstraling en dat is wat we willen. Daarnaast is het, het mooist wanneer je de kleuren van je kerstboom aansluiten op de kleuren die jouw woning hebben. Zo creëer je rust en sfeer in je stulpje. Om je kerstboom versiering volledig af te maken is het belangrijk om ook de onderkant mee te versieren. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl het je versiering juist helemaal afmaakt.

Begin op tijd met het versieren van je kerstboom, zodat je dit in alle rust kunt doen. Doe het samen met je vrienden of familie en maak er een echt uitje van.