blog

Wat een loodgieter kan betekenen voor uw woning

Het werk van een loodgieter is zeer divers! In dit artikel belichten we een aantal van de klussen binnen uw woning, die een loodgieter op zich kan nemen. De hulp van loodgieters begint doorgaans al bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning. In zo’n situatie wilt u nieuwe leidingen laten leggen, bestaande leidingen laten verleggen, sanitaire voorzieningen aansluiten, enzovoorts. Dergelijke klussen zijn vaak lastig zelf uit te voeren. De kans op complicaties, zoals lekkages, is in zo’n geval vaak behoorlijk groot. Denk aan leidingen die niet op de juiste wijze op elkaar worden aangesloten, of een afvoer die niet goed aan het sanitair is gekoppeld. De lekkages die hierbij ontstaan, kunnen voor een nare waterschade aan uw woning zorgen.

Onderhoudswerkzaamheden voor een loodgieter

Naast de installatieklussen van een loodgieter, kan een loodgieter verschillende onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Zeker het onderhoud aan de cv-ketel in huis is essentieel. Zonder dit onderhoud zouden er al snel cv-ketelstoringen ontstaan. Vaak is dit het gevolg van slijtage aan losse onderdelen in de cv-ketel. Ook kunnen er stofhopen tussen de onderdelen zijn ontstaan, die de werking van de cv-ketel belemmeren. Soms is het niet langer rendabel om de cv-ketel te onderhouden. Het vervangen van de cv-ketel is in zo’n geval de beste oplossing volgens een loodgieter uit Ekeren.

Ook het onderhoud aan de afvoer onder sanitaire voorzieningen kunt u aan een loodgieter overlaten. In de afvoer kunnen beginnen verstoppingen ontstaan, door restafval wat op de bodem van de afvoer blijft liggen. Het is lastig om deze beginnende verstoppingen zelf op te lossen, waardoor de hulp van een loodgieter wenselijk is. Een verstopping kan voor een nare stank zorgen.

Met spoed hulp van een loodgieter inschakelen

Niet alleen tijdens de vaste kantoortijden kan een loodgieter hulp bieden. Veel loodgietersbedrijven beschikken over een spoedservice. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen te bereiken. Zeker bij lekkages is het raadzaam om de hulp van loodgieters zo snel mogelijk in te schakelen. Zo minimaliseert u de kans op waterschade aan uw woning. Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmelvorming op uw muren en plafonds. Iets waarvan het herstel al snel enkele maanden kan duren!