Lekker wonen

Openhaardhout, waar moet je op letten?

De winter komt er weer aan en dan zitten we graag knus binnen in ons warm huis! Niks gezelliger dan genieten van de warmte van je eigen open haard. Je hoort het hout knisperen, geniet van de dansende vlammen en krijgt het er ook nog eens lekker warm van! Hoe benut je je haard optimaal? En waar let je best op bij de aankoop van het perfecte openhaardhout? Met de volgende tips kun je tijdens de koude wintermaanden zonder zorgen genieten van je eigen open haard!

Voorzie je eigen haardhout

Het ideale haardhout, daar kun je uiteraard zelf voor zorgen. Je kapt en klieft bomen en takken, even laten drogen en klaar voor gebruik. Zo eenvoudig is het spijtig genoeg niet. Het ideale haardhout vraagt plaats, voorbereiding, ervaring en veel tijd. Maar hier heeft BerdiHaardhout.nl een oplossing voor!

Gedaan met kappen en drogen

Bij BerdiHaardhout.nl kun je kant-en-klaar openhaardhout kopen. Het hout is gekliefd in stukken die perfect gepast zijn voor jou open haard. Daarnaast hebben de houtstronken ruim voldoende tijd gehad om perfect te drogen. Perfect gedroogd hout brandt enerzijds veel makkelijker dan hout dat maar één jaar heeft kunnen drogen. Daarnaast is het ook belangrijk voor het onderhoud van je open haard. Vochtig hout laat namelijk een residu achter in je schoorsteen, wat risico’s met zich meebrengt.

De juiste keuze van hout

Je kunt elk type hout branden in je open haard. Eik, den, wilg, noem maar op. Maar niet elke houtsoort geeft dezelfde hoeveelheid warmte af. Sommige houtsoorten branden snel op en geven weinig warmte af. Andere houtsoorten hebben dan weer een te grote dichtheid waardoor ze heel traag branden maar ook te weinig warmte afgeven. Je moet op zoek gaan naar de houtsoorten die geschikt zijn voor een open haard.

Besluit

Je eigen hout voorzien, het lijkt eenvoudiger dan het is. Het ontbreekt je aan boomsoorten in de tuin, tijd voor het verwerken ervan of plaats om het twee tot drie jaar te laten drogen én een voorraad op te bouwen. Wie wil genieten van een open haard met het ideale haardhout zonder zorgen, koopt zijn haardhout bij BerdiHaardhout.nl.