Slaapkamer

Lekker wonen doe je met een lekker matras

Je zult misschien in eerste instantie denken: lekker wonen met een lekker matras? Geef mij eerst maar een fijne bank of een paar gezellige accessoires. Dan kan ik echt lekker wonen. Toch is een goed matras een belangrijke voorwaarde om lekker te kunnen wonen. Pas na een goede nachtrust kun je overdag echt genieten. Waar let je op als je een lekker matras wilt kopen?

Matras moet lang genoeg zijn

Misschien heb je op vakantie weleens op een te kort matras gelegen. Echt vervelend is dat. Ook al lig je vaak opgekruld in bed, een matras moet niet te kort zijn. Het is waar dat de meeste mensen tijdens het slapen hun knieën licht gebogen hebben. Vanuit die positie moet je aan de bovenkant nog ruimte hebben voor je kussen en aan de onderkant moeten je voeten lekker kunnen ontspannen. Meestal wordt uitgegaan van zo’n 20 centimeter langer dan je zelf bent.

Het matras past bij jouw gewicht

Vroeger dacht men dat een matras vooral hard of vooral zacht moest zijn. Belangrijker is echter dat jij zelf helemaal lekker ligt op het matras. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Ben je niet al te zwaar, dan is een hard matras meestal niet fijn. Ben je juist wel wat zwaarder, dan zul je merken dat een hard matras wel prettig is. Slaap je met een partner en hebben jullie wat dat betreft verschillende wensen, dan kun je allebei een ander matras nemen. Ook zijn er tweepersoonsmatrassen verkrijgbaar die op elke helft een andere ondersteuning bieden.

Een lekker matras biedt ondersteuning

Ondersteuning is erg belangrijk en deze werking neemt in de loop van de jaren af. Om de 10 jaar een ander matras kopen is daarom zeker een aanrader. Voor de ondersteuning is het noodzakelijk dat je wervelkolom een rechte lijn heeft wanneer je op je zij ligt. Probeer een matras daarom eerst even uit voordat je het definitief koopt.

Een scherpe prijs is prettig

Natuurlijk wil je niet bezuinigen op een goed matras. Goed slapen is veel te belangrijk. Toch is het echt niet altijd waar dat de duurste matrassen de beste zijn. Heb je weleens rondgekeken naar matrassen bij matrasaanhuis.nl? Dan zie je dat er genoeg keus is voor een aantrekkelijke prijs.

Slaap lekker!