Lekker wonen

Geef je vensterbank een upgrade


Je vensterbank is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het biedt niet alleen een mooie plek om planten en decoratieve objecten neer te zetten, maar kan ook helpen bij het creëren van een sfeervolle uitstraling in je huis. In dit blog geven we tips voor het decoreren van je vensterbank, zodat het niet meer een eenvoudige saaie vensterbank is, maar deze ook de show steelt in je interieur.

  1. Planten: Een van de beste manieren om je vensterbank te decoreren is met planten. Kies planten die passen bij de lichtinval en temperatuur van de ruimte. Als je vensterbank veel zonlicht ontvangt, dan zijn vetplanten en cactussen bijvoorbeeld een goede keuze. Voor vensterbanken met minder lichtinval kun je beter kiezen voor planten die goed gedijen in de schaduw, zoals varens of sansevieria’s.
  2. Kaarsen: Kaarsen kunnen je vensterbank een warme uitstraling geven. Kies voor kaarsen in glazen potten of kandelaars om te voorkomen dat de was druipt op je vensterbank. Je kunt kaarsen in verschillende kleuren en geuren kiezen om zo een sfeervolle uitstraling te creëren.
  3. Decoratieve objecten: Decoratieve objecten zijn een geweldige manier om je vensterbank te personaliseren. Kies objecten die bij je persoonlijke stijl passen, zoals boeken, beeldjes, vazen of een mooie fotolijst. Zorg ervoor dat de objecten goed bij elkaar passen, zodat het geheel er mooi uitziet.
  4. Verlichting: Verlichting kan een mooie sfeer creëren op je vensterbank, vooral als je de verlichting combineert met andere decoratieve objecten. Kies bijvoorbeeld voor kleine lichtslingers of lantaarns. Deze kun je ophangen aan je vensterbank of neerzetten tussen de planten en decoratieve objecten.
  5. Kussens: Als je vensterbank groot genoeg is, dan kun je er ook kussens op leggen. Hierdoor creëer je een gezellige hoek waar je lekker kunt zitten en ontspannen. Kies kussens die goed bij de rest van je interieur passen en zorg ervoor dat ze makkelijk schoon te maken zijn.
  6. Shutters: Shutters zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook dienen als decoratieve elementen op je vensterbank. Kies voor shutters in een kleur die goed bij de rest van je interieur past. Zo kun je je vensterbank een stijlvolle en strakke uitstraling geven.
  7. Seizoensgebonden decoraties: Je kunt je vensterbank ook versieren met decoraties die passen bij het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan paastakken met eitjes, een kerststukje of pompoenen voor Halloween. Zo kun je je vensterbank steeds weer een nieuwe uitstraling geven.

De bekleding van je ramen heeft natuurlijk ook een invloed op hoe jouw vensterbank er uitziet. Zo kan je voor gordijnen gaan, maar ook voor shutters op plisségordijnen. Shutter kopen? Neem dan eens een kijkje bij Van Eyck Shutters.