blog

Een gesloten douchecabine om je badkamer compleet te maken


 Het inrichten van een badkamer brengt vaak moeilijke keuzes met zich mee. Vaak willen stelletjes die pas net samenwonen gelijk beschikken over de allermooiste badkamer. Dit is echter niet altijd realistisch. De kosten van een badkamer kunnen namelijk enorm oplopen. Zo zijn er niet alleen kosten verbonden aan het aanschaffen van de badkamer, maar ook moet er rekening worden gehouden met de aanleg- en aansluitingskosten. Net samenwonende stelletjes zien dit dan ook vaak over het hoofd, erg jammer. Ondanks dat de kosten erg hoog kunnen worden is het wel zeer leuk om dit samen te ontwerpen. De één kiest dan bijvoorbeeld liever voor een gesloten douchecabine terwijl de ander zijn of haar voorkeur heeft bij een inloopdouche.

 Een gesloten douchecabine

Vaak heeft de gesloten douchecabine toch wel de voorkeur, dit omdat het zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid onderhoud. Er zal namelijk aanzienlijk minder waterschade optreden. Dit komt doordat mensen met een gesloten douchecabine er vaak voor kiezen om een afzuigsysteem in de douchecabine zelf te plaatsen. Wanneer dit het geval is verdwijnt de condens rechtstreeks in het afzuigsysteem.

Verschillende soorten gesloten douchecabines

Het assortiment aan gesloten douchecabines is tegenwoordig enorm. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Toch zijn er aantal gesloten douchecabines die je vaak terug ziet komen. Je hebt de gebruikelijke variant waarbij de waterleiding alleen aangesloten is op de douchekop. De douchekop die hier vaak wordt toegepast heet ook wel een stortdouchekop. Hierbij stort het water als het waren naar beneden. Naast de wat meer standaard gesloten douchecabine zie je een andere variant ook heel vaak terug komen. Bij deze variant wordt de waterleiding gesplitst in meerdere waterleidingen. Dit zorgt ervoor dat je meerdere douchestralen kan aansluiten. Wat dan vaak wordt toegepast is een massagestraal. Deze massagestraal kan doordat er gebruik wordt gemaakt van meerdere leidingen tegelijkertijd met de stortdouche aangezet worden. Deze variant is echter wel een stuk duurder.

Het aanleggen van de douchecabine

 Het aanleggen van een gesloten douchecabine is iets dat niet onderschat moet worden. Veel mensen willen dan ook dat de gesloten douchecabine kitvrij wordt aangelegd. Dit zorgt ervoor dat het aanleggen een stuk lastiger wordt. Er moet dan een andere aanlegtechniek worden toegepast. Veel aanlegbedrijven gebruiken normaal gesproken namelijk veel kit bij het in elkaar zetten van een douchecabine. Het wordt dan ook een stuk ingewikkelder voor deze bedrijven om dit kitvrij te doen. Het is dus niet onmogelijk, maar vaak zit er wel een ander prijskaartje aan.

Een mooie gesloten douchecabine met een lage prijs

 Hetgeen dat de meeste mensen willen is een gesloten douchecabine die goedkoop is. Dit is zeker mogelijk, maar houdt wel in je achterhoofd dat de hoeveelheid mogelijkheden flink wordt beperkt. Wanneer er wordt gezocht naar een goedkope gesloten douchecabine is het belangrijk dat de kwaliteit van de douchecabine alsnog als prioriteit nummer 1 wordt gesteld. Een douchecabine van een lagere kwaliteit kan er namelijk voor zorgen dat er meer onderhoud nodig is, met als gevolg een veel kosten.