Lekker wonen

Drink je whiskey in stijl


Als liefhebber van een goed glas whiskey moet je natuurlijk wel het juiste gereedschap hebben. Een mooie set whiskey glazen is een goed begin, maar dan ben je nog niet compleet. Om het plaatje compleet te maken zijn veel whiskey glazen ook verkrijgbaar met een bijpassend karaf. Schenk je favoriete whiskey in je karaf en je kunt genieten van de prachtige kleur van je whiskey. Niet te vergeten dat het uitschenken van je favoriete drankje ook een stuk leuker is uit zo’n prachtige whiskey karaf.

Whiskey glazen

Als je een set whiskey glazen wilt kopen is het goed om te weten dat je verschillende goede opties hebt. De meest bekende whiskey glazen zijn tumblers. Cilindervormige glazen, die even breed zijn van onder als van boven. Deze glazen zijn perfect voor een bourbon whiskey of een cocktail. Dankzij de grote opening kan je makkelijk ijs toevoegen en ligt het glas lekker in de hand.

Naast de bekende tumbler glazen heb je nog twee gangbare opties. Het Glencairn glas, wat speciaal is ontwikkeld voor whiskey en door alle grote distilleerderijen word gebruikt. Of het snifter / tulpglas wat net als het Glencairn glas bol is van onder en een smalle mond heeft.

De smalle mond zorgt ervoor dat de aroma’s van je whiskey goed blijven hangen. De bolle bodem maakt het makkelijk om je whiskey te walsen, zodat er genoeg zuurstof bij je whiskey kan komen. Deze glazen zijn perfect voor een single malt of single barrel whiskey.

Accessoires

Een karaf en een mooi paar whiskey glazen is een goed begin, maar je kunt nog meer doen om een set echt compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende ijsdispenser met een tang. Stel je voor dat je een feestje geeft en je kunt je whiskey serveren in een complete set.

Om je whiskey goed op temperatuur te brengen kan je ijs in je whiskey doen, maar er zijn ook nog andere opties. Als je een single malt drinkt wil je je whiskey misschien liever niet verdunnen met water. Als oplossing hiervoor zijn er whiskey stenen van graniet. Het graniet draagt de kou goed over en geeft geen smaak af.

whiskystenen

Wereldbol bar

Als finishing touch heb je ook nog een plek nodig om je whiskey en je glazen op te kunnen bergen. Niet iedereen heeft plek voor een volledige bar in huis, dus een wereldbol bar is een perfecte oplossing. Zo’n barglobe is in verschillende maten beschikbaar. Als je ruimte hebt voor een volledige wereldbol bar, kan je al je glazen, dranken en accessoires in de wereldbol zelf en de bar kwijt.

Als je geen ruimte hebt voor een volledige bar, dan is een tafelmodel een perfecte oplossing. Je kunt je whiskey glazen goed kwijt in de wereldbol en er is genoeg ruimte voor een aantal van je favoriete dranken.

whiskywereldbol