Woontrends

Design meubels van Moooi


Voor bijzondere designmeubels moet je absoluut de collectie van Moooi bekeken hebben. Het merk ontstond nadat een Nederlandse topontwerper en een marketeer gingen samenwerken. Het resultaat is vier showrooms in Amsterdam, Londen, Milaan en New York en de design meubels van Moooi zijn razend populair over de hele wereld. Dit kan ook niet anders, want de producten zijn stijlvol en een blikvanger voor je woning. Moooi is gespecialiseerd in bijzondere verlichting die op buitengewone wijze wordt ontworpen.

Non Random

De Non Random collectie is ontworpen in 2012 en kenmerkt zich door de bijzondere productiewijze waarbij gebruikgemaakt is van niet gebruikelijke producten en materialen. Zo is er voor een bolhanglamp een strandbal gebruikt, die bekleed is met glasvezel. Of bijzondere Chinese hanglampen in een modern jasje. De lampen uit de Non Random collectie passen prima bij prachtige design meubels in woningen, kantoren of restaurants en zijn altijd een blikvanger in de ruimte waar ze hangen.

Raimond lampen

De Raimond collectie is gemaakt in 2006 en was een voorloper van de huidige trend, waarbij veel LED verlichting gebruikt wordt. De bolle lampen van de Raimond collectie bestaan uit roestvrijstaal en zijn enkel voorzien van LED verlichting. De grootste lamp uit deze collectie heeft maar liefst 252 LED lampen. De Raimond collectie is een absolute topper en hiermee haal je echt iets heel speciaals in huis.

moooi-heracleum

Heracleum collectie

De Heracleum collectie is ontstaan uit een wetenschappelijk experiment met als doel, te zien hoeveel LED lampen tegelijkertijd kunnen branden. Dat zijn er heel wat en dat heeft geleid tot een heel bijzondere collectie plafondlampen. Alle lampen in de collectie hebben een structuur die lijkt op takken en zitten vol met LED lampen. Deze lampen zijn dan ook uitermate geschikt om op te hangen in ruimtes met een hoog plafond.

Random Light

De Random Light collectie behoort tot de meest populaire design lampen van Moooi. De lampen bestaan uit een met hars overgoten opblaasbare bal en daarna omwikkeld met glasvezel. Wanneer de hars is gedroogd, laat men de bal leeglopen en er blijft een prachtige bolle lamp over. Doordat dit geen massaproces is, is elke lamp uit de Random Light collectie uniek. Het is dan ook meer dan logisch dat deze lampen tot de bestverkopende van Moooi behoren.