blog

De meerwaarde van een parkeerbeugel: de grootste voordelen!

Een metalen barrière voor de afgrenzing van parkeerplaatsen

Parkeerbeugels kennen we als een metalen klaphekken of hindernissen, die op parkeerplaatsen gebruikt kunnen worden. De metalen barrière wordt automatisch omhoog gezet of anders handmatig omlaag of omhoog gedaan. Met een parkeerbeugel kan een private of verhuurde parkeerplaats afgesloten worden. Handig als je er steeds achter komt dat onbekenden hun auto op jouw privé parkeerplek neerzetten! Parkeerbeugels hebben naast het afgrenzen van de eigen parkeerplek nog enkele andere voordelen. Wat precies de meerwaarde is van dit fenomeen, lees je in dit korte blogartikel!

1. Het begrenzen van je eigen terrein

Zoals gezegd is de belangrijkste functie van een metalen klaphek of parkeerbeugel het afgrenzen van privéterrein. Als je altijd over een eigen parkeerplek wilt kunne beschikken, is het afgrenzen via een parkeerhek of parkeerbeugel een slim idee. Hierdoor laten andere mensen het wel uit hun hoofd om hun bolide op jouw plek neer te zetten. Sterker nog: ze kunnen dit natuurlijk helemaal niet doen. Behalve misschien met een motor. Wil je dus foutparkeerders tegengaan, dan kan dat goed door een of meer parkeerbeugels op jouw privé parkeerplekken neer te zetten.

2. De veiligheid vergroten

Klaphekken voor parkeerplekken zijn ook nuttig om de veiligheid te vergroten. Juist op parkeerplekken doen zich relatief veel kleinere ongevallen voor, met vooral blikschade aan auto’s of rijtuigen tot gevolg. Dit zijn vaak de soorten schade die flink in de papieren lopen. Door parkeerbeugels neer te zetten, kun je onnodige ongelukken en schadegevallen op en rond jouw parkeerplaatsen dus voorkomen.

3. Een grote keuze aan uitvoeringen en beugel modellen

Als je parkeerbeugels zoekt, hoef je je geen zorgen te maken over de keuzemogelijkheden. Er zijn namelijk talloze modellen en formaten parkeerbeugels beschikbaar voor elk type en formaat parkeerplaats. Zo kun je kiezen voor zware metalen parkeerbeugels van roestvrij staal. Maar ook zijn er veel kunststof varianten beschikbaar. Het voordeel van parkeerbeugels van kunststof is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Verder zijn er beugels zowel voor buiten gebruik als binnen gebruik. En ten slotte kun je kiezen voor uiteenlopende soorten verankering en is er keuze qua veiligheidsniveau. Denk hierbij aan stootblok varianten van rubber, mechanische parkeerbeugels of reflecterende soorten. Wat je wensen ook zijn, er zit dus altijd wel iets van jouw gading tussen.