Verbouwen

Checklist: ik ga verhuizen en ik vergeet niet..


We ontvangen steeds vaker de vraag vanuit onze bezoekers om een checklist op te stellen voor verhuizingen, want wat blijkt, er worden veel zaken over het hoofd gezien. Met die reden hebben we onderstaande checklist en reminders opgesteld!

Contracten, abonnementen en andere verplichtingen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je ervoor probeert te zorgen dat je geen dubbele contracten hebt lopen en zo min mogelijk overlap hebt bij het oude en het nieuwe huurcontract. Nu is dit nog niet iets wat veel mensen vergeten, wat wél vaak vergeten wordt zijn:
– energiecontracten
– internet abonnementen
– televisie abonnementen
Deze kosten zijn natuurlijk terugkerend en hebben vaak een opzegtermijn, probeer dit daarom zo vroeg mogelijk te doen zo dat er zo min mogelijk of in het gunstigste geval zelfs géén overlap ontstaat.

Verhuismaterialen

Vergeet niet om de materialen voortijdig aan te schaffen. Het gaat hierbij vooral om het ‘tijdig’ aanschaffen, vaak wordt het verhuismateriaal namelijk wel aangeschaft, maar duurt de levering soms te lang. Zoek daarom goed naar webshops met verhuisproducten die snel leveren.

Uitbesteden of niet?

Wat bij verhuizingen vaak ter sprake komt is de vraag of je het beste de verhuizing kunt uitbesteden of dat je het zelf kunt doen. Hierin hebben wij geen concreet advies, dit is per situatie verschillend. Zo is het uitbesteden van een verhuizing absoluut niet goedkoop, echter heb je op dat moment wel de garantie dat het kwalitatief goed is en dat jouw eigendommen volledig ‘verzekerd’ vervoerd worden. Op het moment dat een verhuisbedrijf het namelijk zou laten vallen kun je de kosten verhalen op het bedrijf, wanneer een familielid of kennis het laat vallen is dit natuurlijk niet het geval. De vraag is dus of het binnen budget past om het uit te besteden en of je het risico wilt nemen om het zelf te doen.