Lekker wonen

Betaalbare oplossing voor mobiliteitsproblemen

De vergrijzing is al jaren aan de gang en we worden gemiddeld steeds ouder omdat de levensverwachtingen alsmaar toenemen. In 2040 zal zelfs 25 procent van de bevolking bestaan uit 65 plussers. Doordat een groter deel van de bevolking bestaat uit ouderen, zijn er ook steeds meer mensen in Nederland die kampen met ouderdomskwalen. Dit brengt met zich mee dat steeds meer mensen tegenwoordig last hebben van mobiliteitsproblemen. Instabiliteit, moeite bij het lopen of niet kunnen traplopen zijn hier gevolg van. Hoe kan dit verholpen worden, en welke betaalbare oplossingen zijn er eigenlijk voor dit soort mobiliteitsproblemen?

Mobiliteitsproblemen

Ben je minder stabiel en heb je moeite met lopen of traplopen? Het is een vervelende ervaring om steeds minder stabiel te worden, en het liefst wil je de mobiliteitsproblemen natuurlijk tegen gaan. Met een wandelstok, rollator of roelstoel kun je je in het dagelijks leven makkelijker op zelfstandige wijze voortbewegen, maar traplopen kan lastig blijven.

Goedkope oplossingen

Om iets meer ondersteuning te krijgen bij het wandelen, kan een wandelstok al een wereld van verschil maken. Een wandelstok is overigens relatief een zeer betaalbaar hulpmiddel, want voor een paar tientjes heb je al een goede variant. Een rollator is iets prijziger. Vanaf zo’n vijftig euro kun je namelijk een simpele rollator aanschaffen, maar ben je op zoek naar een rollator met meer luxe of een betere kwaliteit, dan ben je al gauw honderd euro kwijt. Een rolstoel is over het algemeen het duurste hulpmiddel. Een simpele rolstoel kost gemiddeld zo’n 160 euro.

De traplift

Om bij mobiliteitsproblemen alsnog de trap op te komen, is het noodzakelijk om een traplift aan te schaffen. Bij de aanschaf van een traplift, is het aan te raden om de trapliften prijs van verschillende soorten en maten goed met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk verschillende prijsklassen, en er zit daarnaast ook een groot verschil in de prijzen van nieuwe en tweedehands trapliften. Een tweedehands traplift is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer en dus beter voor het milieu.